عرضه نفت پاسخگوی افزایش تقاضای جهانی نیست

«آژانس بین المللی انرژی» با بیان اینکه تقاضای جهانی برای نفت در ۵ سال آینده ۶ درصد افزایش خواهد، نسبت به کمبود احتمالی نفت هشدار داد.

به گزارش تحریریه، آژانس بین المللی انرژی (IEA) چشم انداز خود برای تقاضای جهانی نفت را به رکورد ۱۰۲.۳ میلیون بشکه در روز در سال جاری افزایش داده است و گفته است که این تقاضای بیشتر از اقتصادهای با رشد سریعتر در کشورهای در حال توسعه ایجاد خواهد شد.

آژانس بین‌المللی انرژی در آخرین گزارش بازار میان‌مدت خود که اچند روز قبل منتشر شد، پیش‌بینی می‌کند که تقاضای جهانی نفت بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۸ رشد ۶ درصدی خواهد داشت و به ۱۰۵.۷ میلیون بشکه در روز می رسد که ۵.۹ میلیون بشکه در روز نسبت به سطح سال ۲۰۲۲ بیشتر است. این رشد با تقاضای شدید بخش‌های پتروشیمی و هوانوردی حمایت می‌شود.

بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم افزایش در دوره شش ساله تا سال ۲۰۲۸ مربوط به آسیا خواهد بود و تا سال ۲۰۲۷ هند به عنوان منبع اصلی رشد از چین پیشی خواهد گرفت.

این آژانس اعلام کرد که در بیشتر این دوره با توجه به سیاست‌های انتقال انرژی، تقاضای نفت در آمریکای شمالی و اروپا در شرایط انقباضی قرار خواهد گرفت.

عرضه نفت پاسخگوی افزایش تقاضای جهانی نیست

پیش بینی می شد رشد تقاضای چین، که در نیمه اول سال ۲۰۲۳ با افزایش تقاضای نفت پس از همه گیری مواجه شده است، از سال ۲۰۲۴ به بعد کند شود. با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی خاطرنشان کرد که بخش پتروشیمی جهانی محرک اصلی رشد تقاضای جهانی نفت باقی خواهد ماند، زیرا گاز مایع (LPG)، اتان و نفتا بیش از نیمی از افزایش بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۸ و نزدیک به ۹۰ درصد از نفت را تشکیل می‌دهند.

بر اساس این گزارش، افزایش تقاضا در بخش حمل و نقل هوایی در مقایسه با سطوح قبل از همه گیری. با بازگشت به حالت عادی سفر و شلوغی بیشتر خطوط هوایی به شدت گسترش خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی افزوده است که رشد تقاضای سالانه از ۲.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ به ۰.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۸ کاهش می‌یابد. این امر نشان‌دهنده یک چرخش تاریخی به سمت منابع انرژی است که کربن کمتری را منتشر می کنند.

«فاتح بیرول» مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت: تغییر به سمت اقتصاد انرژی پاک در حال افزایش است و افزایش تقاضای جهانی نفت تا قبل از پایان این دهه با پیشرفت خودروهای الکتریکی، بهره‌وری انرژی و سایر فناوری‌ها همراه خواهد بود.

این نهاد می گوید که «تغییر بی‌سابقه جریان‌های تجارت جهانی» و استفاده اضطراری از ذخایر استراتژیک نفتی اعضای آژانس بین‌المللی انرژی در سال گذشته «به صنعت اجازه بازسازی و کاهش تنش‌های بازار» را در میان افزایش تقاضا داده است.

آژانس بین المللی انرژی همچنین اعلام کرد که انتظار دارد سرمایه گذاری در بخش اکتشاف و تولید نفت و گاز در سال ۲۰۲۳ به ۵۲۸ میلیارد دلار برسد که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۵ است و نسبت به سال گذشته از افزایش ۱۱ درصدی خبر می دهد.

پایان/

۳ تیر ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 26091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =